בשנים האחרונות, ישנה מגמה ברורה של גידול במספר הדומיינים שנרכשים מידי יום. לפי נתונים אחרונים של ICANN, ארגון התקינה העולמי, נרשמים מידי יום 30,000 דומיינים חדשים.
חלק נכבד מאותם דומיינים הם דומיינים מקומיים בשפות שונות כולל בעברית. למשל, מנעולןבתלאביב.com או אינסטלטורברמתגן.com
מאמר זה יסביר לך כיצד עובדים דומיינים בעברית, למי הם טובים והיכן ניתן להשיג אותם לגמרי בחינם אם זהו הדומיין הראשון שלך!
איך דומיינים בעברית עובדים?
דומיינים בעברית (או בכל שפה זרה אחרת שהיא לא אנגלית) עובדים על בסיס תקן IDN אשר מקודד את המילים בשפה המקומית לרצף של תווים (אותיות, מספרים ומקפים) באנגלית. למשל, הדומיין אינסטלטורברמתגן.com יקודד לדומיין הבא xn--4dbcdkoafzvldm9gb5a.com
שיטת קידוד זו מבטיחה שכל דומיין ישאר ייחודי, בבעלות אדם או חברה אחת ויפנה לכתובת בודדת ברשת האינטרנט.
מהם היתרונות והחסרונות ברכישת דומיין בעברית?
דומיינים בעברית טומנים בחובם יתרונות וחסרונות רבים. היתרונות ברכישת דומיין בעברית הם:
- קל לזכור אותו – קל מאוד לזכור דומיינים בעברית, מכיוון שמדובר בשפת האם של רובינו ומספיק להגיד אותו פעם אחת וזהו. נושא זה משמעותי במיוחד לבעלי עסקים אשר עוסקים בתחומים בו קל היעד הוא לא הכי טכנולוגי שבעולם.
- קידום מהיר – בדרך כלל, דומיינים בעברית זוכים למיקומים גבוהים יותר בגוגל בצורה טבעית (ללא תהליך קידום אקטיבי). תופעה זו מתרחשת כתוצאה מרכישה של דומיינים מדוייקים אשר מכילים את ביטוי המפתח. לדוגמא, אם אני רוצה להתקדם על הביטוי מנעולן ברמת ישי אני אוכל לרכוש את הדומיין מנעולןברמתישי.com
לעומת זאת, החסרונות ברכישת דומיין בעברית הם:
- סיומת בשפה האנגלית – דומיינים תקינים בעברית מסתיימים בסיומת בינלאומית או מקומית באנגלית (COM או CO.IL) כך שהגולש צריך להחליף את השפה במהלך כתיבת הדומיין בשורת הדפדפן שלו. כמובן, שזו פעולה לא הכי נוחה עבור הגולש ולעיתים קרובות מובילה לבלבול או לשגיאת כניסה לאתר.
- קידוד – כאמור, דומיינים בעברית מקודדים לכתובת אשר מורכבת מרצף של תווים בעת כניסה לדומיין. בנוסף, לעולם הגולש לא יוכל לזכור את הדומיין המקודד (xn--4dbcdkoafzvldm9gb5a.com) מכיוון שמדובר בדומיין בלתי קריא לחלוטין.
- תדמית – בדרך כלל, דומיינים בעברית משמשים אתרי קצה או תמיכה לאתרים מרכזיים אחרים. כתוצאה מכך, דומיין בעברית סובל מתדמית בעייתית מאוד בקרב אנשי מקצוע וגולשים כאחד.
איך אפשר להשיג דומיינים בעברית בחינם?
ניתן לקבל דומיין בעברית או כל דומיין בינלאומי אחר (COM,NET,ORG וכדומה) בחינם ברכישת חבילת אחסון אתרים בסיסית בחלק מחברות האחסון הבינלאומיות.
במידה ואין לך עדיין חשבון אחסון אתרים לבלוג, לאתר או לחנות החדשה שלך תוכל לרכוש חבילה חדשה באחת מהחברות המומלצות לרכישה כמו iPage, Bluehost, Hostgator ו – Fatcow ולקבל את הדומיין בחינם כמתנה ללקוחות חדשים (הטבה בשווי 10$-15$ לשנה).
לסיכום, אם אתה עומד להקים בלוג, חנות או אתר תדמיתי מרכזי, לא בטוח שהייתי מבסס אותו על גבי דומיין בעברית. אם המטרה שלך היא ליצור בלוג או אתר תמיכה שיפנה אל אתר מרכזי אחר, דומיין בעברית יכול לשמש אותך בהצלחה.