אם אתה עומד לפני הקמת בלוג, אתר תדמיתי או חנות וירטואלית, ההחלטה הראשונה שאתה צריך לקבל היא מי תהיה חברת האחסון שבאמצעותה תקים את הבלוג, האתר או החנות החדשה שלך.
חברת אחסון אתרים אחראית על אחסון כל המידע, מסדי הנתונים, הטקסטים, התמונות וקטעי הוידאו שיוצגו בבלוג, אם תבחר חברת אחסון אתרים טובה תוכל ליהנות מיציבות, אפשרויות מתקדמות, זמני תגובה קצרים ועוד.
במאמר זה תוכל לקרוא על 10 פרמטרים שחשוב לבדוק בכל חברת אחסון אתרים לפני שאתה רוכש ממנה חבילת אחסון כלשהי.
מה כדאי לבדוק בעת בחירת חברת אחסון אתרים לבלוג?
- יציבות השרתים – המטרה העיקרית של חשבון האחסון הוא שהגולשים יוכלו לגשת לאתרך, ללא נפילות או זמני השבתה (Down-Time) ארוכים. בדרך כלל, חברות אחסון אתרים מקצועיות מתחייבות ל – Up-Time ב – 99% מהזמן. ישנן חברות אחסון אתרים אשר מציעות פיצוי כספי לאחר נפילות שרת משמעותיות.
- תעבורת מידע – רוב חברות האחסון בחו"ל מציעות חבילות אחסון אתרים ללא הגבלה בתעבורה/שטח דיסק – כמובן, שזה טריק שיווקי שמטרתו למשוך את הלקוח. כל חברת אחסון אתרים משלמת על התעבורה/שטח הדיסק ולכן במידה ותצרוך כמות גדולה מאוד, החברה תבטל את חשבונך או תדרוש ממך לשלם תשלום כלשהו. בדרך כלל, חברות שמציעות אחסון לא הגבלה, מתייחסות לשימוש הוגן – אם אתה מתכנן להקים אתר סטנדרטי, בלוג או חנות, לא צריכה להיות בעיה כלשהי.
- תמיכה טכנית – אחד הנושאים החשובים ביותר, במיוחד למתחילים אשר זקוקים לתמיכה, הכוונה ועזרה רבה יותר. ההמלצה שלי היא לאתר חברת אחסון אתרים אשר מספקת שירותי תמיכה 24/7 במספר אמצעים טלפון, דואר אלקטרוני וצ'ט וירטואלי.
- מאפייני חבילת האחסון – לצערנו, עדיין אפשר למצוא חברות אחסון אתרים אשר לא מאפשרות לבצע התקנה של סקריפטים מסוגים שונים. מומלץ לבדוק כי חברת האחסון מאפשרת לך גישת FTP, התקנת סקריפטים של PHP או Perl, עריכת htaccess, גישת SSH, מסדי נתונים מסוג MySQL ואפשרות לביצוע פקודות Cron.
- SSL – אם אתה מתכנן למכור מוצר כלשהו דרך הבלוג, האתר או החנות שלך, עליך לרכוש תעודת SSL אשר תצפין את הנתונים שעוברים בין חברת האחסון לדפדפן הגולש. ישנן חברות אחסון אתרים אשר מציעות תעודות SSL בחינם בחבילות מתקדמות – בכל מקרה, תמיד תוכל לרכוש תעודת SSL כלשהי ולהתקינה בשרת האחסון שלך.
- דואר אלקטרוני – אם כבר יש לך דומיין פרטי משלך, תוכל ליצור לעצמך תיבת דואר מותאמת אישית בסגנון info@yourdomain.com או tal@yourdomain.com (אם קוראים לך טל 🙂 ). כיום, רוב חברות האחסון מאפשרות לנהל כמות גדולה או בלתי מוגבלת של תיבות דואר אלקטרוני.
- ממשק ניהול – ממשק ניהול מאפשר לך לנהל את חשבון האחסון שלך בצורה קלה, פשוטה ומהירה. כיום ישנם מספר רב של ממשקי ניהול, כאשר הפופולריים ביותר הם cPanel,
- מערכת הפעלה (Linux מול Windows) – במידה ואתה מעוניין להקים בלוג, אתר או חנות שמבוססת על וורדפרס (WordPress) תוכל להפעיל אותה על כל מערכת הפעלה, אך ההמלצה הרשמית היא לרכוש חשבון אחסון אשר מופעל על גבי שרתי לינוקס (Linux). שרתי לינוקס (Linux) הם מאובטחים, יציבים וזולים הרבה יותר משרתי חלונות (Windows).
- תנאי תשלום – רוב חברות האחסון מציעות אפשרות לתשלום חודשי, שנתי, דו-שנתי ותלת שנתי. אני אוהב לשלם על חבילות האחסון שלי תשלום שנתי, אך כמובן שנושא זה תלוי בך. בדרך כלל, ככל שתקופת ההתחייבות היא ארוכה יותר, המחיר החודשי הוא נמוך יותר.
- מחיר – רוב חברות האחסון בחו"ל מציעות מחירי אחסון אשר נעים סביב ה – 2$-8$ לחודש, בישראל המחירים יקרים יותר ועומדים על 20-100 ש"ח לחודש. בדרך כלל, מומלץ לרכוש חבילות אחסון ממוצעות אשר מצד אחד נותנות ערך רב ומצד שני לא עולות יותר מידי 🙂
אם אתה מחפש חברת אחסון אתרים, ההמלצה שלי היא לרכוש חבילת אחסון אתרים מחברות מובילות בארה"ב אשר מעניקות שירות למיליוני לקוחות ברחבי העולם מסביב לשעון. לפי דעתי, החברות המומלצות ביותר עבור בלוגרים מתחילים הן בלוהוסט (Bluehost), הוסטגייטור (Hostgator), iPage, ו – Fatcow.
לסיכום, בחירת חברת אחסון אתרים היא פעולה חשובה שתשפיע בצורה ישירה על הצלחת הבלוג, האתר או החנות הוירטואלית שלך. אני מזמין אותך לקרוא את המדריך שלי להתקנת מערכת WordPress לבלוגים, אתרים וחנויות מאפס עם חברת האחסון הבינלאומית בלוהוסט.